De “Olympische vlag” is in Wilrijk van 8 tot 15 maart

De “Olympische vlag” is in Wilrijk van 8 tot 15 maart

De olympische koorts neemt ook in Wilrijk toe. Van 8 tot en met zondag 15 maart doorkruist de olympische vlag Wilrijk. 

In aanloop naar de openingsceremonie van de stad in april, trekt de olympische vlag telkens voor één week rond door de verschillende districten. Zo was de vlag reeds te gast in onder meer Borgerhout (zie foto bovenaan).

Tussen 8 en 15 maart is het de beurt aan Wilrijk. Daar zal de vlag opduiken bij heel wat sportclubs, scholen en dienstencentra. Op de Facebook-pagina van het district Wilrijk kan u de reis van de olympische ringen door het Geitendorp volgen.

U kan de vlag ook van nabij bekijken tijdens enkele niet te missen afspraken:

  • De olympische vlag maakt zijn intrede in Wilrijk op zondag 8 maart tijdens Swingeling, het toonmoment van Dansstudio Swing in cultuurcentrum De Kern.
     
  • Op maandag 9 maart brengt Special Olympics-deelnemer Thibeau Bastiens de beroemde vlag met vijf ringen naar het dienstencentrum Oosterveld. Hij geeft er om 14 uur een lezing.  Reserveer vooraf uw gratis ticket.
     
  • Op woensdag 11 maart krijgt de jeugddienst de vlag over de vloer tijdens Club Wilson, de start van een olympische speelactiviteit.
     
  • Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart hangt de vlag tussen 13 en 17 uur in Bibliotheek Bist. Het ideale moment voor een mooie selfie. Ook tijdens de rest van de week richt de bibliotheek bovendien een hoekje in met interessante olympische lectuur.

Wilrijk viert op de piste

100 jaar Olympische Spelen

in Antwerpen

Er valt op 15, 16 en 17 mei heel wat te beleven op en rond de piste van het Wielercentrum aan de Moerelei. Dat viert 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen met een wervelend Wilrijks Wielerweekend. Lees verder….